perjantai 4. tammikuuta 2013

Lätinää vuoden alussa

Joitakin uudenvuodenlupauksia ei tarvitse tehdä. Asiat alkavat tapahtua itsestään, kun on aikaa. Olen muunmuassa alkanut syödä terveellisemmin, mitenkään pakottamatta. Tajusin, että syön liian vähän vihreää (ja hirveesti tomaatteja), joten ostin selleriä, vehnänorasta, ruusukaalta ja pinaattia. Ostin myös qvinoaa, pellavansiemenrouhetta yms. Mua innostaa tällä hetkellä kauheesti esim. pähkinämureke. En ole koskaan tykännyt murekkeista mutta inho koskee lähinnä sianlihaa sisältävää lihakönttimureketta, joka suurtalouskeittiövuosien jälkeen on ollut täys pannassa hajunsa takia, pähkinäköntti on ihan eri juttu. Jotenkin kiehtova. Vähän ikävä jopa ruokatöiden pariin; on kiva kokata ja leipoa mutta millään ei jaksaisi syödä kaikkea.

Luettuja kirjoja: Taina Latvalan Välimatka. Yllättävän hyvä. Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat on nyt luettavana ja sitten sain vihdoin kuunneltua äänikirjana loppuun Kjell Westön Missä kuljiemme kerran. Vaikuttava kokemus. Lueskelen myös joululahjaksi saamaani Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjaa. Espanjaksi pitäis olla joku samanlainen. Saisinpa jo aikaiseksi muuttaa pois edes vähäksi aikaa täältä Suomesta.

Olen luvannut etten tee omia esityksiä vähään aikaan, koska se imaisee niin mukaansa ettei ehdi mitään muuta. Sen sijaan keskityn...niin  mihin? Olisi niin paljon asioita, joihin pitäisi keskittyä: tanssin opiskelu, lukeminen, espanjan, englannin ja ruotsin opiskelu, kirjoittaminen, normaalissa työelämässä oleminen ja vaikka mikä. Ja ammatinvalintakin pitäisi vihdoin jossain vaiheessa tehdä ja panostaa siihen. En voi olla samaan aikaan hyvä toimittaja, tanssija, ohjaaja, käsikirjoittaja, dramaturgi, esiintyjä, akrobaatti, tiedottaja, tuottaja... Oma työtila ja teatteritila olisi mahtava asia mutta siihen tarvittaisiin tonneittain  rahaa ja kymmenittäin tukijatahoja, satoja apurahahakemuksia, miljoonia työtunteja... Ja sitten olisin 60-vuotias ja en ehtisi esim. tanssia.


Otteita uuesta ruokavaliosta:

Aamupalana vehnänorassmoothie:

vehnänorasta
bulgarianjukurttia
rahkaa
mansikkaa, mustikkaa tms.
pellavansiemenrouhetta
kuivattuja aprikooseja
gojinmarjoja
(banaania)
(maitoa)

Lounaana:

qvinoa, pinaattia ja valkosipulia
raejuustoa

chilikaakao






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti