keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Seilin paluu

Meidän Seilin saaren Almasta kertova kiertue-esitykseksi rakennettu TIU-program (teater i undervisning) valittiin Hangon teatteritreffien festariohjelmistoon! Kivaa! Nytpähän on sitten taas puuhaa toukokuullekin, kun pitää treenata esitys kuntoon ja ehkä vähän skarpata näyttelijäntyössä.

Tavallaan outoa palata esitykseen uudestaan. Esitysten elvyttäminen on aina vähän sama kuin palaisi ajassa taaksepäin. Mutta toisaalta se tekee usein esitykselle hyvää, kun on ottanut etäisyyttä siihen ja antanut homman hautua jonkin aikaa. Esityksellä on myös tärkeä ajatuksia herättävä sanoma, joten  kiinnostavaa päästä uudelleen työskentelemään noiden asioiden parissa. Varsinkin keskusteluosioita on tullut alitajuisesti kelailtua, ja niitä voisi hyvinkin vielä selkeyttää.

Mutta ehkä tärkeintä on ylipäänsä se, että saa olla mukana ja että saadaan festariesiintymiskokemusta ja samalla pääsee katsomaan muitakin esityksiä.

Kesäkuussa onkin sitten muutto Helsinkiin ja toukokuu on pakkaamista ja tavaroiden karsimista!

Tänään meillä on koulussa videoidemme katselmukset ja huomenna tanssidemo. Jännää! Sitten on vuorossa teatteriviikonloppu Helsingissä. Menen katsomaan Kansallisteatteriin pari esitystä: Pirkko Saision ohjaaman Slava! Kunnian ja Janne Reinikaisen ohjaaman Pohjalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti