lauantai 22. elokuuta 2015

Ikäkriisi


Tuntuu välillä, että olen liian vanha pitämään tällaista päiväkirjablogia. Sellaisia pitävät yleensä alle kolmekymppiset tai parikymppiset. Pitää miettiä uusi suunta, miksi oikeastaan kirjoitan tätä. Toisaalta mitä vähemmän kirjoitan, sitä typerämmältä se tuntuu ja päin vastoin. Kun pystyisin vaan ylipäänsä unohtamaan koko ikäasian ja vaan tekemään itselle tärkeitä juttuja, heittäytymään iästä huolimatta. On jotenkin outoa, kuinka esimerkiksi elokuvissa oman ikäiset näyttelijät tuntuvat 15 vuotta vanhemmilta kuin itse on. Usein myös oman ikäisillä on jo teini-ikäisiä lapsia ja pitkä työura takana. Siinä valossa en enää yhtään ihmettele, että ensinäkemältä monet luulevat minua 25-vuotiaaksi. 

Kesä on kulunut lähinnä lukiessa, vähän juhliessa, elokuvia katsellessa ja tanssiessa. Mitään oikeaa lomaa en ole osannut mökkeilyn jälkeen pitää, vaan olen tasaisesti stressannut kaikkea mahdollista. Siksi varmaan tulin kipeäksi, jotta voisin muutaman päivän vaan olla stressaamatta ja lykätä tärkeitä asioita hyvällä omallatunnolla. Lopputyötä olen kirjoitellut hiljakseen, enemmän olen lueskellut. 

Syksyllä on tiedossa paljon kaikkea kivaa opintoihin liittyvää, kun nyt vaan malttaisin hoitaa alta pois nämä kesähommat. Ajattelin vihdoin jatkaa espanjan opintoja ja tiedossa on myös tanssiopintojen lisäksi monologikurssia, tanssiteatteria, corporal mimea ja mahdollisesti visuaalista teatterilabraa. 

Olen nyt tehnyt pikkuasioista valtavia peikkoja, ja toivon että saan pian ryhdistäydyttyä. Toisaalta lukeminen ja elokuvien katseleminen on ollut mukavaa ja inspiroivaa. Moni leffa on tehnyt vaikutuksen, muun muassa Rust & Bones (ja Marion Cotillard on kyllä maailman kaunein nainen). Katsoin myös uudelleen Take This Walz -leffan. Jostain syystä tykkään siitä tosi paljon, vaikka Michelle Williamsin olemus on jollain lailla ärsyttävän ja kiehtovan löllö. (Mietin, miten niin ruikkulaiha ihminen voi olla olemukseltaan niin löysä!) Mulla tulee Michellestä mieleen yksi tuttu. Hän on jotenkin olemukseltaan ja käytökseltään ihailtavan luonnonlapsi, hänellä on taipumus vaikuttua tosi vahvasti asioista ja lähestyä ihmisiä tosi suorasti ja sanoa ajatuksiaan ääneen. Näen Michellen olemuksessa myös itseäni. Varsinkin lukioaikoina muistutin kuulema kasvoiltani paljon häntä.

Ihan ei ole tämä kesä mennyt hukkaan. Olen hieman päässyt grillailemaan, saunomaan ja tealttailemassakin käytiin. Kyseessä oli eräs metsätapahtuma, jossa on paljon hauskoja tyyppejä ja paljon teknoa. Sattui myös helteet tuolle viikonlopulle, mukavaa! Rakastan telttailua ja metsässä olemista, lähteminen ja pakkaaminen on vaan usein aikamoinen operaatio. Ainoa puute tuossa paikassa on, että lähellä olevassa lammessa ei saa naapurien vuoksi uida. Käytiin siis salaa uimassa, ennenkuin se kiellettiin uudelleen. Telttailuun kyllä kuuluisi uiminen ja helle. 

Tämä ikäkriisi puskee näemmä aina, kun olen vähän liikaa itsekseni, enkä tee tarpeeksi "hyödylliseksi" katsomiani asioita. Paradoksaalisesti mitä enemmän stressaan ja moitin itseäni, sitä vähemmän saan aikaiseksi. Pitää vaan tehdä joka päivä edes vähän jotakin, joka vie eteenpäin, niin mieli pysyy rauhallisena. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti