torstai 27. elokuuta 2015

Vallan linnake eli Borgen

Olen innostunut Vallan linnake -sarjasta ja katsonut sitä nyt kaikki Katsomosta tulleet jaksot. Ainoastaan yksi asia mua ärsyttää todella paljon. Se pääministerin mies! Hitto miten keskenkasvuinen tyyppi, pitää vaimoaan ihan tossun alla! Kaikki mitä se pääministeri tekee, on tämän kiukuttelijan mielestä väärin. En tiedä, onko miehestä tarkoituksella tehty niin ärsyttävä narsisti, vai onko hahmo tahattoman jälkeenjäänyt. Jotenkin on vaikea kuvitella, että noin fiksu nainen jaksaisi roikkua tuollaisessa miehessä. No, toisaalta jonkun mielestä hahmo on varmasti vain inhimillinen. Onhan pariskunnalla sentään kaksi lasta. 

Muutenkin noiden kahden suhde on kuvattu jotenkin yliromanttiseksi. Onko vuosikymmenen yhdessä ollut pariskunta edelleen noin toisissaan riippuvia ja kokoajan pussailemassa, ja jos toinen ei joka ilta jaksakaan harrastaa seksiä, niin toinen on jo eroamassa. Ei kai se nyt ihan noin mene kellään. 


Noh, on sarjassa vielä pari muutakin asiaa, mitkä ärsyttävät. Ensinnäkin se, miten avuttomia perheen lapset ovat! Kauhea kriisi syntyy siitä, ettei jääkaapissa ole maitoa ja pääministerin on lähdettävä ostamaan teini-ikäiselle tyttärelleen sitä. Mitä helvettiä! Osta ite maitos. Ja miksi lapsia pitää kuskata kouluun? Eikö Tanskassa kulje julkisia? Ihmetyttää myös se, eikö pääministerillä ole varaa hommata lastenhoitajaa tai edes siivoojaa? Ei kai nyt perheen arki voi kosahtaa pelkästään siihen, että mies on huomionkipeä, eikä jaksa vastata perheen arjen pyörittämisestä. Kyllähän käytännön asiat varmasti jotenkin rahalla järjestyisivät. No, tietenkin draamaa pitää saada jostain, kun kerta draamaa ollaan tekemässä. 

Muuten sarja on oikein kiinnostava ja viihdyttävä ja näyttelijät tosi hyviä ja normaalin näköisiä ihmisiä, ei liian kauniita. Poliittisten koukeiroiden todenperäisyydestä en osaa niin sanoa, mutta olen lukenut, että ne vastaisivat sarjassa hyvinkin todellisuutta. Suosittelen kyllä sarjan katsomista kaikille, mikäli joku vielä on välttynyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti