keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tanssitreenaus huhtikuu 2014

Huhtikuussa on tullut enemmän reenailtua vaan kehonhuoltoa. Johtuu siitä, että Kipinällä porukat tekee kevätnäytökseen esityksiä, ja koska aloitin Vaasan tunneilla tanssimisen vasta maaliskuun puolivälissä, en viitsisi osallistua näytöksiin. Esimerkiksi breikissä tempo on niin nopea, että oon aina ihan kuollut loppuviikon, jos yritän pysyä perässä. Breikki on todella rankkaa. On myös edelleen kipeä tuo lapaluunseutu ja se ei oikein siedä käsien varassa olemista. Eilen kyllä harmitti, etten mennyt breikkiin koska sitten huomasin, että siellä oli muitakin, jotka eivät osallistu näytökseen. 

Lyrical jazzissa taas koreografian tempo on niin nopea, etten vaan kertakaikkiaan ehdi tehdä liikkeitä mukana. Toisaalta on siellä muitakin, jotka eivät vielä ihan pysy mukana. Olen käynyt lyrical jazz ja show jazz -tunneilla fiiliksen mukaan. Jotenkin noille nopeille tunneille tulee helposti iso kynnys mennä. Pitäisi vaan haastaa itseään, niin oppisikin jotakin.

Mulla ei vaan just nyt ole ollut mitään tarvetta esiintyä. Haluisin vaan olla mukana tunneilla ja oppia uutta ja tehdä tekniikkaa. Pilates on ollut hyödyllistä ja kuntobaletti. Molemmissa oppii kehon ja keskivartalon hallintaa, tasapainoa ja linjauksia. Oon myös käynyt jazztekniikan tunneilla, missä tehdään piruetteja ja hyppyjä. Tosi hyödyllinen ja hermoja raastava tunti. Baletissa oon myös käynyt. Mutta harmittaa kyllä, että varsinaiset tanssitunnit on nyt jääneet vähille. Nykytanssia Vaasassa ei ole ollenkaan. Paitsi onneksi kesäkuussa pari viikkoa!

Kesäkuussa alkaa sitten uudet tunnit. Sitten alkaa myös prokkistreenaus ja alan tehdä sooloja. Hieman oon pettynyt itseeni ja huhtikuun saldoon. Oli tavoitteena jokin 12-16 tuntia tanssia viikossa, nyt on jäänyt reilusti alle sen. Toisaalta kroppa on ollut kuitenkin aika poikki; pilates on yllättävän rankkaa, jos siihen ei ole tottunut. Nuo Kipinän tunnit ovat myös todella tehokkaita, oli sitten melkein millä tunnilla vaan. Opettajat osaavat hommansa. 

Harrastusmielessä 3 tuntia tekniikkaa viikossa (plus venyttelyt ja kehonhuollot ja lenkkeilyt) on ihan hyvä mutta jos oikeasti haluaa tanssijana kehittyä, niin se ei kyllä riitä. Kesällä pitää skarpata!







































ti 1.4.
baletti 60 min.
breikki 60 min.
pilates 60 min.

pe 4.4.

venyttely 40 min.

la 5.4.

baletti 60 min.
juoksulenkki 60 min.
venyttely 45 min.

ma 7.4.

pilates 60 min.
venyttely 60 min.

ti 8.4.

venyttely 60 min.
keskivartalon kehonhuolto 60 min.

ke 9.4.

lyrical jazz 60 min. 

to 10.4.

jazz-tekniikka 60 min.
venyttely 45 min. 
kuntobaletti 60 min.

la 12.4.

baletti 60 min. 
pilates 30 min.
venyttely 120 min. 

ma 14.4.

pilates 60 min.
venyttely 60 min. 

ti 15.4.
nykytanssi 45 min. (sijainen)
venyttely 60 min. 
pilates 60 min. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti