torstai 10. huhtikuuta 2014

Aakkoset

A  Aamuinspiraatio. Aamut on parhaita. Aamuespressoa juodessa tuntuu, että voisi valloittaa koko maailman. Edellyttäen tietenkin että on nukkunut hyvin ja tarpeeksi. Väsyneet ja kiireiset aamut eivät ole kivoja, mutta joskus niitäkin tarvitaan, että voisi arvostaa rauhaisia aamuja. Ja tietenkin aurinko, arki, uudet alut.

B Kate Bush ja baletti.


C Cello. Olen soittanut selloa nelivuotiaasta asti ja näen soittamisesta usein unia. Mitä vähemmän soitan, sitä enemmän näen siitä unia. Sellon soittaminen tekee minulle hyvää. Miksen siis soita enemmän? Koska jousi on rikki. Se pitää korjata.


D Dance. Olen oppinut tanssimaan vaikken vieläkään osaa. Diiva. Joskus on kivaa olla oman elämänsä diiva, varsinkin, kun arkena on niissä hikisissä kulahtaneissa danssiasuissa.


E Elämä. Kuinka lyhyt se on ja kuinka nopeasti se on ohi. Pitäisi ottaa rennosti ja silti ehtiä vaikka mitä. Yhtään päivää ei  tässä iässä olisi varaa hukata esimerkiksi somessa roikkumiseeen tai turhaan murehtimiseen. Kaksikymppisenä tärkeitä asioita oli pelkojen takia niin helppoa lykätä. Nyt niitä on myöhäistä enää lykätä. Nyt on tartuttava toimeen, jos jotain haluaa.


F  Fillari pitäisi korjata. Niin pääsisi fillaroimaan. Farkut. Olen farkkufriikki. Mulla on ihan liikaa farkkuja.

























G Vigdis Grimsdottir mullisti elämääni kirjoillaan, kun olin parikymppinen.

H Helsinki on synnyinkaupunki ja siellä olen asunut noin 30 vuotta elämästäni. Housut mieluummin kuin hame.


I Itsearvostus, ilo, innostuminen, inspiraatio.

J Joonas. Myös isin nimi alkaa J:llä.


K Kirjat, kesä, kahvi, kissat, kirjoittaminen, karkit, kirkkaus, kivat ihmiset,


L Leena-äiti on rakas. Myös leipominen on kivaa.


M Mieli, muistot, kaikki mieleen ja aivotoimintoihin liittyvät asiat kiinnostavat.


N Nakki oli ensimmäinen oma ohjaukseni vuonna 2010. Nykytanssi inspiroi.


O Ohjaaminen. Joskus vaikeaa mutta ihanaa ja hauskaa, kun kaikki sujuu ja on hyvä työryhmä. Oleskelu.


P Pälvi-sisko. Lisäksi kivoja sanoja ja asioita ovat pääsiäinen, prokkikset, pylly, pimppi, performanssi, puvut ja peruukki. Pelot hallitsevat joskus liikaa elämää. Niitä kun oppisi hallitsemaan, niin elämä olisi melko täydellistä.

Q Queeridentiteetti. Qruiser, olen roikkunut siellä kohta kymmenen vuotta. Monia kavereita on löytynyt ja monia tyttöystäviäkin. Kaikki nykyisin eksiä.


R Oma sukunimi ja isän puolen suku.


S Siideri, suklaa, skumppa,


T Taide, teatteri, tanssi, tiede, treenaaminen. Pelastavat monesti ja tuovat elämään merkityksen, jos on yksinäistä, tylsää tai muuten vaan tyhjää.


U Uiminen. Uiminen on vaan niin mukavaa. Varsinkin jos on helle ja pääsee lampeen, järveen tai mereen. Olen aina ollut vesipeto, vaikka edelleenkään en osaa oikeita uimatekniikoita. Hallissakin voin uida 2000 metriä putkeen mutta se on ehkä joskus vähän tylsää. Uimisen jälkeen on kyllä aina ihana raukea olo.


V Vieraat. Kylässä voisi käydä enemmän vieraita. Siis tuttuja. Rakastan leipomista ja juhlien järjestämistä. Ja myös siis sitä siideriä ja skumppaa. Vaasa on nykyinen kotikaupunki.

X
Toivottavasti olen kokoa xs kesällä, niin näkyy sikspäkki ja näytän hyvältä vähän vähemmällä tuunaamisella.


Y Yrkeshögskolan. Kumpa olisin jo valmistunut. Toisaalta ei se päämäärä vaan se matka... joka on ollut aika pitkä.


Z Z-rakkaustarina oli ensimmäinen lesbosuhteeni 19-vuotiaana.

Å En vieläkään aina tiedä kumpaa o:ta tulee käyttää, kun kirjoitan ruotsiksi. Taito puhua ja kirjoittaa ruotsia kasvaa puhumalla ja kirjoittamalla ruotsia. Seuraavat kaksi vuotta tulen opiskelemaan ruotsiksi, joten enköhän jotain opi.


Ä Äänet. Ahdistun ja väsyn kovista äänistä, hälystä ja metelistä. Lasikorvat siis ja kuulovaurio, jotka aiheuttavat sen, että korviin sattuu helvetisti monet pienemmätkin äänet, saatika kovat. Sen asian kanssa oppii elämään mutta uusille ihmisille pitää aina selitellä miksi tungen tanssitunneilla tai baarissa korviin "pieniä mustia lakupatukoita". Siksi mun on joskus tuskallista olla jossain kotibileissä tai arkisissa illanistujaisissa, joissa melutaso on siinä rajoilla ettei tiedä tunkeako tulppia korviin vai ei. Kouluruokalat yms. kaikuisat ja ihmisiä täynnä olevat paikat on yhtä helvettiä. Laulaisin mieluusti kuorossa, bändissä tai esiintyisin musikaaleissa mutta se ei onnistu lasikorvien takia. Teatterin tekeminen onnistuu, jos tietää suojautua melulta ajoissa.

Österbotten. Täällä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla asun ja elelen ainakin seuraavat puolitoista vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti