tiistai 14. heinäkuuta 2015

Haparoivia askelia paluumuuttajana

Nyt kun mietin, mitä kaikkea on tullut vuoden sisällä tehtyä teatterin saralla, voin tuntea pientä ylpeyttä. On ollut todella monenlaisia kursseja ja projekteja, joista opettavaisimpia ovat olleet taiteellisen lopputyön lisäksi draamatyöpajojen pitäminen ala-asteella, yleisötyön kurssi ja opastuksen pitäminen ruotsiksi, kiertueteatteriesityksen tekeminen, ohjaustyön kurssi ja fyysisen teatterin kurssi. Haasteena onkin nyt suunnitella syksy sellaiseksi, että varmasti opin tarpeeksi ja saan mielenkiintoisia projekteja järjestetyksi itselleni niin paljon, ettei aika kulu lillumiseen ja tyhjän nyhräämiseen. Että saisin pidettyä itseni kiireisenä mutta etten kuitenkaan stressaa itseäni kuoliaaksi ja ettei ala kaduttaa se, että tulin näin aikaisin Helsinkiin.

Vaasan kämppä keskellä muuttoprojektia


Helsinki on aktivoinut minua hieman sosiaalisesti, ja jotain kaupunkikesääkin olen yrittänyt aloitella. Viime kesä meni melkein kokonaan taiteellisen lopputyön tekemiseen, joten nyt ajattelin jättää enemmän aikaa vain olemiselle. Tuntuu silti vähän oudolta, kun ei ole mitään selkeää päivärytmiä. Nyt siis pitäisi ottaa ajasta ilo irti ja tehdä sellaista, mitä ei muuten ehtisi, lukea, kirjoittaa, sisustaa, uida, tanssia, tehdä kirjallista lopputyötä jne. Olenkin käynyt parin viikon sisään festareilla, leffassa, levyn julkkaritilaisuudessa, lyhytelokuvaillassa, kahdessa uudessa baarissa, kampaajalla, pyöräilyllä, monilla lenkeillä, tanssitunneilla, ravintoloissa syömässä, kahviloissa ja kirjastossa haalimassa lähteitä. Kun ei itse tee, niin on aikaa seurata, mitä muut tekevät. Piristävää toisinaan. Sisustaminen on täysin vaiheessa, koska meidän päivärytmit ovat ihan erilaiset; vaikea ehtiä yhdessä esimerkiksi kirpputorille. Mulla on lisäksi viisi tai kuusi pahvilaatikollista "Tiian sälää", joista en vain tiedä, mihin läpeen ne tungen.

Innostuin kovasti siitä yhdestä uudesta baarista, jota on helppo vuokrata esitys- ja harjoituskäyttöön. Vaikka olen tosin luvannut itsellleni, etten ohjaa mitään suurempaa ainakaan vuoteen. Mutta syksyllähän mun on kuitenkin tehtävä Regi2 -kurssi. Se ei tietenkään sisällä koko näytelmän toteutusta mutta jossainhan senkin tuotos pitää näyttää. Tuo voisi olla mahdollinen tila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti