tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mikä fyysinen teatteri?

Fyysinen teatteri on, noh hyvin fyysistä! Olemme tehneet vaikka mitä, muun muassa erilaisia vatsalihaskoreografioita ja kroppa on täysin jumissa ja reidet tulessa ja makaronia. Päivät ovat täynnä treeniä kuusi tuntia putkeen. Ei tietenkään pelkkää lihastreeniä vaan mukana on aina joitain koreografisia elementtejä, viewpointteja, taistelulajeja, keppikoreografioita, hahmojen hakemista ja kaikkea mitä fyysinen teatteri nyt voikaan olla.

Kurssi ei tosiaan ole pelkkää mimiikkaa (kuten minulle oli kerrottu) vaan enemmänkin sisältää laajan skaalan kaikkea mahdollista keholliseen ilmaisuun liittyvää. Aamut ovat alkaneet sillä, että juoksemme salia ympäri puolisen tuntia ja siinä saamme erilaisia lisätehtäviä, sitten akrobatiaa, kärrynpyöriä, päälläseisontaa, breikkiasentoja. Ja lisäksi erilaisia koreografisia harjoitteita. Yhtään ei olla oltu paikallaan paitsi silloin, kun katsotaan toisten koreografioita.




Maanantaina olin lisäksi illalla pilateksessa ja baletissa ja eilen nykytanssissa, joten tällä viikolla on tullut treeniä jo kuutisentoista tuntia.

Tosi opettavainen kurssi. Eilen olin aika väsynyt ja tein mielestäni yhden melko paskan koreografian, joka sitten vielä piti opettaa toiselle. Muutenkin voimat meinasivat loppua kesken iltapäivän. Mutta se oli nyt sellainen päivä ja opin silti tosi paljon. Aina ei voi tuottaa täydellistä jälkeä. Ja koreografia oli vielä sellaisen oman kehonosan tutkimista, joka on jotenkin vieras, joten siksikin ajattelin, että tärkeämpi siinä oli oma kokemus kuin se, miltä se näyttää. Nyt huomaan, että se kiertueen jälkeinen hiihtoloma olisi tullut tarpeeseen! Muut kiertuekurssikaverit ovat nyt lomalla mutta minä vaan jatkoin toisen kurssin kanssa joka taas on juuri palannut lomalta.

Tänään aloitamme päivän kahden tunnin akrobatialla. Huh. Taidan olla lauantaina melko väsy! Mutta jotenkin tällainen fyysinen rääkki oli juuri se, mitä nyt kaipasin tai mitä ylipäänsä haluan tehdä! Ja oppia, oppia, oppia!

Kirjoittelen vielä joku päivä lisää siitä, mikä kurssilla minua on erityisesti innostanut. Mutta nyt sinne akrobatiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti