maanantai 16. maaliskuuta 2015

Uusi alku

Kiertue ohi, neljä vapaapäivää takana, kevät ja uusi kurssi alkamassa! Vähän kuin olisi ollut pieni sprotlov. Pesin eilen melkein kaikki ikkunat, kävin lenkillä ja pesin pyykkiä. Enää 11 viikkoa koulua jäljellä tässä kaupungissa ja sitten on muutto takaisin Helsinkiin. Tavoitteena olisi ennen muuttoa heittää puolet vaatteista kirpputorille.

















Meillä alkaa tänään kolme viikkoa kestävä mimiikan kurssi ja vähän jännittää. Uusi opettaja, uusi ryhmä, uusi tekniikka. En ole aiemmin ollut kovin hyvä mimiikassa (olemme opiskelleet sitä hieman tanssikurssin yhteydessä). Olen aika hidas oppimaan senkaltaista "eriytettyä" liikemateriaalia mutta ihan jännää!

Ehkä vähän ahdistaa, että tämänkin kurssin päätteeksi on esitys. Tykkään kyllä esiintymisestä, mutta joskus sitä toivoisi, ettei aina jokaisen pikkukurssin jälkeen tarvitsisi olla jotain valmista näytettävää. Meidän koulussa on kuitenkin aina demo joka kurssin jälkeen. Siihen meitä opetetaan;  ettei ottaisi paineita keskeneräisen näyttämisestä muille. Se onkin usein vaikeinta oppimisessa, oman keskeneräisyyden ja epätäydellisyyden myöntäminen.

Jos ei uskalla olla keskeneräinen muiden silmien edessä, on luovan teatterin tekeminen, sekä ohjaaminen että näytteleminen mahdotonta. Ja siksihän sitä opiskellaan, koska ei vielä olla valmiita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti