keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Lämmitys

No niin! Nyt on sitten lämmitetty viime talvena tehty esitys. Tai noh, otettu haparoiva ensimmäinen läpimeno. Esitys käsittelee epäoikeudenmukaista kohtelua, luokkaeroja ja varsinkin köyhän, naimattoman naisen asemaa 1900-luvun alun Suomessa. Tositarinaan perustuvassa esityksessä nuori nainen päätyy huonoille teille, tulee raiskatuksi, pidätetään pikkuvarkaudesta ja diagnosoidaan sattumanvaraisesti psykopaatiksi ja leimataan "seksuaalisesti vapaamieliseksi". (Tuohon aikaan psykopaattidiagnoosi tarkoitti eri asiaa kuin nykyisin.)

Nainen joutuu loppuelämäkseen Seilin saarelle naisten mielisairaalaan, jonne lähetettiin parantumattomasti mielisairaiksi luokitellut naiset. Ehdoksi Seilin saarelta pois pääsemiseksi Lääkintöhallitus asettaa pakkosteriloinnin, johon tytön vanhemmat lopulta suostuvat.

Ristiriitainen olo tulee palaamisesta esityksen pariin. Toisaalta esitys kertoo tärkeästä aiheesta ja kiva olla stagella taas, toisaalta mieli on jo tulevassa ja uusissa esityksissä ja projekteissa, ja vanhan lämmittäminen on aina jotenkin outoa. Varsinkin, kun tämä syntyi täysin ryhmätyönä ilman ohjaajaa ja itse en ihan täysin seiso kaikkien valintojen takana. Mutta hauska päivä oli.

Teemme myös akrobatiademoa aiheesta dominoefekti. Mieli alkaisi olla jo kesälomalla ja omissa uusissa projekteissa. Mutta enää neljä viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti